Temel Programlama I

Kodu: SGM 101

AKTS: 5

Ders İçeriği: Tabanı Python olan ders, öğrencilere programlama mantığı ile algoritmaları çözme becerisi kazandırmak için, programlama dilinin temellerini öğretmeyi amaçlar. Bunun yanı sıra, Nesne Tabanlı Programlama, Veri Yapıları, Fonksiyonlar, Dosya İşlemleri ve Yazılım Geliştirme Süreci (SDLC) temelleri gibi konuları da içerir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Bilişim ve Ağ Teknolojisi Temelleri

Kodu: SGM 103

AKTS: 5

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere siber uzayın temel yapı taşlarını ve güvenlik kavramlarını uygulamaları için gereken temeli sağlamayı amaçlar. Bilgisayar sistemlerinin prensiplerini, bilgisayar mimarisi ve işletim sistemleri hakkında temel bir anlayışı kazandıracak olan ders, aynı zamanda öğrencileri bilgisayar ağları ve internet teknolojileri konusunda yetkin hale getirmeyi hedefler. Dersin içeriği, Bilgisayar Türleri, Donanım Birimleri, Yazılım Türleri, İşletim Sistemleri, Protokoller ve Katmanlı Modeller, IP Adresleme gibi konuları kapsar. Ayrıca uygulamalarıyla öğrenciler, ağ iletişimi, ağ yönetimi ve ağ güvenliği alanlarında pratik beceriler geliştirme fırsatı bulacaklardır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

İşletim Sistemleri ve Güvenliği

Kodu: SGM 105

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, işletim sistemlerinin bilgisayar donanımı üzerinde sanal makineler oluşturarak diğer yazılım sistemlerine hizmet verdiği temel prensipleri öğretir. Özellikle siber güvenlik açısından, işletim sistemlerinin doğru yapılandırılması ve güvenli kullanımının önemi vurgulanır. Ayrıca, öğrencilere açık kaynaklı Linux üzerinden işletim sistemi temel kavramları ve güvenlikle ilgili giriş düzeyinde bilgiler sağlanır. Ders içeriği, işletim sistemlerine giriş, temel komutlar, dosya sistemleri, ağ güvenliği, ve kullanıcı güvenliği gibi konuları kapsar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Matematik ve Mantık

Kodu: SGM 107

AKTS: 4

Ders İçeriği: Bu ders, siber güvenlik alanında kritik bir rol oynayan mantık ve ayrık matematiği temel alır ve öğrencilere bu konularda sağlam bir temel kazandırmayı hedefler. Özellikle siber güvenlikte matematiksel düşünceyi, bilgi teknolojilerini ve bilgisayar bilimlerini bir araya getirerek öğrencileri bu alanda yetkin hale getirmeyi amaçlar. Ders içeriği, Mantık, İspat Teknikleri, Kümeler, Bağıntılar, Fonksiyonlar, Sayma ve Çizge Teorisi gibi konuları kapsar. Bu sayede öğrenciler, siber saldırıları anlama ve siber güvenlik önlemleri geliştirme süreçlerinde matematiksel yaklaşımları etkin bir şekilde kullanabilecek yetkinlik kazanırlar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Siber Güvenliğe Giriş

Kodu: SGM 109

AKTS: 4

Ders İçeriği: Bu ders, ‘Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü’ programı öğrencilerine siber güvenlik alanında temel bilgileri sağlamayı hedefler. Öğrenciler, siber saldırıların motivasyonlarını ve hedeflerini anlama yetisi kazanırken, bilgisayar sistemleri ve ağları koruma stratejileri üzerinde pratik bilgi edinirler. Siber etik kavramları, kriptografik yapı taşları, kullanıcı kimlik doğrulaması, parolalar, biyometri ve alternatifleri, kimlik doğrulama protokolleri ve anahtar kurulumu gibi konular öğrencilere öğretilir. Ayrıca işletim sistemi güvenliği, yazılım güvenliği, istismarlar ve ayrıcalık artırma, kötü amaçlı yazılım, açık anahtar sertifika yönetimi ve kullanım örnekleri, web ve tarayıcı güvenliği, kişisel veri hakları ile ilgili GDPR/KVKK düzenlemeleri, güvenlik duvarları ve tüneller, izinsiz giriş tespiti ve ağ tabanlı saldırılar gibi konular da dersin içeriğini oluşturur. Bu konular, öğrencilerin siber güvenlik alanında bilgi ve beceri kazanmalarına yardımcı olurken, güncel teknoloji ve yasal düzenlemeler hakkında da bilinçlenmelerini sağlar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Mesleki İngilizce I

Kodu: ING 101

AKTS: 2

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere siber güvenlik alanında teknik İngilizceyi tanıtmayı ve kullanmayı hedefler. Öğrenciler, paragrafları nasıl okuyacaklarını ve tercüme edeceklerini, cümleleri anlama becerilerini, önemli kelimeleri ve konu cümlelerini nasıl bulacaklarını öğrenirler. Ayrıca, makale yazma sürecini, özellikle siber güvenlik konularında nasıl yazı yazılacağını, etkili sunum yapma tekniklerini, dil becerileri kontrol listelerini, seminerlerin nasıl verileceğini ve seminer raporlarının nasıl oluşturulacağını öğrenirler. İyi bir laboratuvar raporunun nasıl yazılacağı da detaylı bir şekilde ele alınır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

Kodu: ATİ 101

AKTS: 2

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere 1923 yılından günümüze kadar uzanan tarihsel dönemin siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel olaylarını ve bu konular üzerine temel akademik yorumları öğretmeyi hedefler. Öğrenciler, disiplinler arası bir yaklaşım çerçevesinde tarih başta olmak üzere farklı sosyal bilimlerin temel kuramsal kavramlarına, tartışmalarına ve düşünce yöntemlerine tanıştırılır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Türk Dili I

Kodu: TÜR 107

AKTS: 2

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere dilimizin yapı ve işleyiş özelliklerini kavratmayı, dil-düşünce bağlantısı açısından Türkçeyi doğru ve etkili bir şekilde kullanma yeteneği kazandırmayı ve edebiyatımızın güzel örnekleriyle tanıştırmayı hedefler. Ders içeriği, Türkçe’nin doğru ve güzel kullanımını sağlamaya yönelik metinler ve çalışmaları kapsar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Üniversite Yaşamına Uyum Programı

Kodu: UYM 101

AKTS: 0

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilerin kendi akademik birimlerinde (Fakülte, Yüksekokul ve Konservatuar) ve üniversite genelinde düzenlenen çeşitli faaliyetlere ve rektörlük tarafından organize edilen genel etkinliklere katılımını teşvik etmeyi amaçlar. Ders içeriği, öğrencilere anabilim dalının tanıtımını yapmayı ve üniversite tarafından ilan edilen çerçeve doğrultusunda fakülte ve üniversite düzeyindeki çeşitli etkinlikleri tanıtmayı içerir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Temel Programlama II

Kodu: SGM 102

AKTS: 5

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere programlama temellerini ileri seviyede geliştirme odaklıdır. Öğrencilere veri tabanı yönetimi, veri analizi, web geliştirme, arayüz tasarımı ve nesne tabanlı programlama gibi ileri seviye Python işlemlerini öğretmeyi hedefler. Ayrıca, Python programlama dilinin ileri seviye bilgilerini aktarırken, programlama mantığı üzerinde uygulamalı çalışmalar yapılır. Dersin içeriği, ileri seviye Python, web geliştirme, web scraping ve veri analizi gibi konuları kapsar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Veri Tabanı Uygulamaları ve Güvenliği

Kodu: SGM 104

AKTS: 5

Ders İçeriği: Bu dersin amacı öğrencilere veri tabanı kavramını ve kullanım amaçlarını, veri modellerini, üç seviyeli veri tabanı yapısını, katmanlı veri tabanı mimarilerini, fiziksel ve kavramsal veri tabanı modellemesini kavratmak ve ilişkisel cebir ile yapısal sorgu dilini kullanabilme yetenekleri kazandırmaktır. Ayrıca, veritabanı güvenliği, veritabanı saldırı ve savunma yöntemleri gibi konular da öğrencilere öğretilmektedir. Dersin içeriği, veritabanı temelleri, birleştirme ve birleşme ifadeleri, veri tanımlama dili, veritabanı güvenliği ve saldırı savunma yöntemlerini kapsamaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Güvenli Ağ Tasarımı ve Cihaz Yönetimi

Kodu: SGM 106

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu dersin amacı öğrencilerin bilgisayar sistemleri ve ağlarıyla ilgili karşılaşılan güvenlik kavramlarına uzmanlaşmalarını sağlamaktır. Dersin içeriği, router yapısı, TCP/IP iletişimi, güvenlik duvarı, LAN ve WAN teknolojileri, web filtreleme çözümleri ve kablosuz ağların güvenliği konularını kapsamaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Sanallaştırma ve Bulut Teknolojileri

Kodu: SGM 108

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere sanallaştırma ve bulut bilişim kavramları ile ilgili temel bilgileri ve güncel uygulamaları öğretmeyi amaçlar. Öğrencilere sanallaştırılmış işletim sistemleri, hipervizörler, sanal makineler, sanal ağlar, sanal depolama alanları gibi konular anlatılırken, bulut bilişimin temelleri, hizmet modelleri, dağıtım modelleri ve güvenlik konuları üzerine de odaklanılır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Türk Dili II

Kodu: TÜR 108

AKTS: 2

Ders İçeriği: Bu dersin amacı, yükseköğrenimini tamamlamış her gence anadilinin yapı ve işleyiş özelliklerini, anlatım olanaklarını kavratmak; Türkçeyi doğru ve güzel kullanabilme yeteneği kazandırmak ve anadili bilincine sahip gençler yetiştirmektir. Dersin içeriği Türkçe’nin yapı ve anlam bakımından özellikleri, temel eserler, toplum içinde kendini ifade etme ve dili doğru ve etkili kullanmanın yollarını kapsar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Mesleki İngilizce II

Kodu: ING 102

AKTS: 2

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere Mesleki İngilizce becerilerini geliştirmeyi, iş dünyasında etkili iletişim kurabilmelerini sağlamayı ve Siber Güvenlik Bölümü odaklı olarak iş yazışmaları, rapor yazımı, e-posta iletişimi gibi konularda yetkinlik kazandırmayı amaçlar. Ders içeriği, İngilizce konuşma, sunum ve rapor hazırlama becerilerini geliştirmeye yönelik olarak Siber Güvenlik konularında İngilizce tartışmaları da içerir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

Kodu: ATİ 102

AKTS: 2

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere Atatürk dönemi ve sonrası Türk Devrimi’ni siyasi, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla ele alarak, rejimin güvencesi olan genç kuşağa Cumhuriyet ideolojisini ve tarih bilincini aktarmayı amaçlar. Ders içeriği, Yeni Türk Devleti’nin temelini oluşturan inkılâpların tarihi kökenleri, Cumhuriyet Rejimi’nin kurulma süreçleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün iç ve dış politikası, Türkiye’de tek parti yönetimi dönemi, çok partili siyasi hayata geçiş denemesi ve sonuçları, jeopolitik konumumuz ve Türkiye’nin jeopolitik durumu gibi konuları kapsar. Ayrıca, üniversite gençliğine yönelik psikolojik hareket tehdidi, Atatürkçülüğün tanımı ve önemi, “Atatürkçü Düşünce Sistemi”nin oluşumu ve temel özellikleri, Atatürk’ün fikir hayatı, iktisat politikaları ve laiklik konuları da ele alınır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Genel Sosyal Seçmeli Ders

Kodu: GENSOSSEC2YY

AKTS: 2

Sızma Testi

Kodu: SGM 201

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu dersin amacı, öğrencilere sızma testinin temel prensiplerini kazandırmaktır. Öğrenciler, sızma testi için gerekli araçları kullanmayı, işletim sistemlerine ait temel komutları öğrenmeyi ve derste uygulamalı olarak kodlama ve programlama yeteneklerini geliştirmeyi öğreneceklerdir. Ayrıca, web ortamlarında işletim sistemlerinde zafiyet tarama becerilerini edineceklerdir. Ders kapsamında, siber saldırı tekniklerini öğrenip etik hackerlik üzerine dersler alacaklardır. Dersin içeriği arasında keşif ve bilgi toplama, ağ taraması (NMAP), zafiyet tarama, web sızma testi, sosyal mühendislik ve bug bounty gibi konular bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Mobil Teknolojiler ve Güvenlik

Kodu: SGM 203

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, mobil teknolojilerin toplumda temel bir unsur haline gelmesiyle beraber güvenlik ve gizlilik önlemlerinin ne kadar önemli olduğunu vurgular. Mobil cihazların günlük yaşamda yaygın olarak kullanılması ve kişisel verilerin bu platformlarda giderek artan bir şekilde saklanması, mobil güvenliğin önemini ortaya koymaktadır. Bu ders kapsamında, öğrencilere mobil güvenlikle ilgili temel kavramlar öğretilecek ve Android ve iOS gibi mobil işletim sistemleri üzerinde uygulamalı olarak mobil teknolojilerin güvenliği incelenecektir. Ders içeriği arasında backdoor, Swift programlama dili, iOS, Android Studio, Firebase gibi konular yer alacaktır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Siber Güvenlik Yönetimi

Kodu: SGM 205

AKTS: 4

Ders İçeriği: Bu dersin amacı, öğrencilere siber güvenlik kavramlarını, teorilerini ve uygulamalarını öğretmektir. Öğrenciler, ders sonunda siber güvenlik risklerini ve tehditlerini anlayacak, bu riskleri yönetmek ve azaltmak için gerekli kontrolleri uygulayabilecek, siber güvenlik standartlarını ve mevzuatını uygulama yetkinliği kazanacak ve siber güvenlikte etik ilkeleri kavrayacaklardır. Ders içeriği, tehdit modelleme, Stride (Saldırı Açıkları, Tehdit Modelleri, Bozukluklar, Bilgi Sızıntısı, Kimlik Hırsızlığı, Reddetme Hizmeti) modeli, bilişim hukuku, denetim yapıları, risk yönetimi, sertifikasyon gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Güvenli Yazılım Geliştirme

Kodu: SGM 207

AKTS: 5

Ders İçeriği: Bu dersin amacı, öğrencilere yazılım geliştirme sürecinin her aşamasında güvenlik risklerini tanımlama, analiz etme ve önleme becerisi kazandırmaktır. Ders içeriği, kriptografi, güvenli kod analizi, yetkilendirme yöntemleri ve güvenli oturum yönetimi gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Seçmeli Ders I

Kodu: SGMSEC3YY

AKTS: 6

Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri

Kodu: SGM 209

AKTS: 1

Ders İçeriği: Bu dersin amacı, öğrencilere iletişimde etkinlik, doğru anlatım, dinleme, sunum ve sözsüz iletişim becerilerini geliştirerek, çeşitli iletişim ortamlarında başarılı bir şekilde iletişim kurma yetenekleri kazandırmaktır. Ders içeriği iletişim, dinleme, konuşma, sunum ve ikna etme konularını kapsamaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Proje Yönetimi Metodolojisi ve Uygulamaları

Kodu: SGM 211

AKTS: 2

Ders İçeriği: Bu dersin amacı, öğrencilere iletişimde etkinlik, doğru anlatım, dinleme, sunum ve sözsüz iletişim becerilerini geliştirerek, çeşitli iletişim ortamlarında başarılı bir şekilde iletişim kurma yetenekleri kazandırmaktır. Ders içeriği proje konusu belirleme, proje süreçleri, iş akışı, proje planı oluşturma, izleme ve kontrol gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Yeni Nesil Teknolojiler

Kodu: SGM 231

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, bilgi ve iletişim teknolojisinin (BİT) temellerini ve siber güvenlik alanındaki mevcut ve gelecekteki teknolojileri öğrencilere tanıtmayı hedefler. Ders içeriği, Blockchain teknolojileri, kuantum hesaplama, 5G ve 6G gibi kablosuz teknolojiler, Nesnelerin İnterneti (IoT), dağıtılmış bulut bilişim, sanal gerçeklik ve diğer fütüristik teknolojileri kapsar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Nesne Tabanlı Programlama

Kodu: SGM 233

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, nesne yönelimli programlamanın temel kavramlarını ve Python dilini kullanarak nasıl uygulanacağını öğretmeyi amaçlar. Öğrencilere, döngüler, karar kontrol deyimleri gibi temel programlama yapılarının yanı sıra sınıfların ve nesne tabanlı programlamanın nasıl kullanıldığını derinlemesine öğretir. Ayrıca, ortak ve gelişmiş tasarım modelleri ile veri manipülasyonu ve karmaşık OOP sistemlerinin test edilmesi konularına da odaklanır. Bu dersi alan öğrenciler, Python dilinde nesne yönelimli programlama prensiplerini anlayıp uygulayarak güçlü ve güvenilir yazılımlar geliştirebilme yeteneği kazanırlar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Algoritma

Kodu: SGM 235

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere temel algoritmaları, algoritma tasarım tekniklerini ve algoritmaların analizini öğretmeyi amaçlar. Temel veri yapıları, çizgeler ve algoritmaların etkinlik analizi gibi konular üzerinde durur. Öğrenciler, teorik altyapıyı anlamalarının yanı sıra algoritmaları pratik uygulamalarla öğrenerek problem çözme becerilerini geliştirirler. Ayrıca, algoritmik verimlilik konusunda bilgi sahibi olurlar ve algoritmaların gerçek dünya senaryolarında nasıl etkin bir şekilde uygulanabileceğine dair içgörüler kazanırlar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Adli Bilişim

Kodu: SGM 237

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere bilişim ve siber suçlar konusunda teorik bilgiler sağlamayı amaçlamaktadır. Adli bilişimde hukuki boyutlar, siber suçlar, dijital deliller, veri analizi ve hash fonksiyonları gibi konular üzerinde durulacaktır. Öğrenciler, suç işlenen ortamın veya olay yerinin analiz edilmesi süreçlerini öğrenerek, suça dair veri toplama, bu verilerin analiz edilmesi ve işlenen suçların raporlanması gibi beceriler kazanacaklardır. Ayrıca, Türk Hukuku’ndaki siber suçlar ile ilgili teorik bilgilere de sahip olacaklardır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

İnternet Programlama

Kodu: SGM 239

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere web geliştirme teknolojilerini tanıtmayı ve internet tabanlı uygulamaların tasarım ve programlama esaslarını öğretmeyi hedeflemektedir. Derste, HTML5, CSS, JavaScript ve XML gibi teknolojiler kullanılarak web sitesi tasarımı ve dinamik web uygulamaları geliştirme becerileri öğretilecektir. Öğrenciler, bu ders sayesinde internet uygulamalarının temel prensiplerini anlayacak ve bu teknolojileri kullanarak interaktif ve kullanıcı dostu web siteleri oluşturabilecek yetkinliği kazanacaklardır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Siber Olay Yönetimi

Kodu: SGM 202

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu dersin amacı, öğrencilere herhangi bir siber saldırıda saldırganın taktiklerini anlama, saldırı sırasında kullanılan araçları tespit etme ve buna karşı bir siber olay yönetimi oluşturma yeteneği kazandırmaktır. Ders içeriği, siber olayların tespiti ve analizi, temel ağ bilgisi, bilgi güvenliği ve olay yönetimi, SIEM araçları gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Seçmeli Ders II

Kodu: SGMSEC4YY

AKTS: 6

İşletmede Mesleki Eğitim

Kodu: SGM 208

AKTS: 16

Ders İçeriği: Dersin amacı, öğrencilere derslerde öğrendikleri teorik bilgilerin işletme pratiklerinde nasıl uygulandığını öğretmektir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Girişimcilik ve Kariyer Planlama

Kodu: SGM 210

AKTS: 2

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilerin iş dünyasını, farklı sektörleri ve bu sektörlerin gereksinimlerini tanımalarını sağlayarak; iş dünyasına hazırlık sürecinde kariyer planlamasının ve girişimciliğin önemi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefler. Ders içeriği, kariyer yönetimi, girişimcilik, diksiyon ve mülakat tekniklerini kapsar. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Kriptolojinin Temelleri

Kodu: SGM 230

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere kriptolojinin temel kavramlarını, klasik ve modern şifreleme tekniklerini ve bilgisayar güvenliğindeki pratik uygulamaları içeren bir temel anlayış kazandırmayı amaçlamaktadır. Dersin içeriği bilgisayar güvenliği, şifreleme teknikleri, şifreleme standartları ve kriptoanaliz gibi konulardan oluşmaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Zararlı Yazılım Analizi ve Tespiti

Kodu: SGM 232

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere virüs, solucan, truva atı gibi bilgisayar ve ağları hedef alan kötü amaçlı yazılımların öğrenme becerilerini kazandırmayı amaçlar. Öğrenciler, bu tür kötü amaçlı yazılımların amaçlarını, nasıl çalıştıklarını anlama yeteneği kazanacak ve bu yazılımlara karşı önlem süreçleri oluşturabilme becerisi geliştireceklerdir. Ders içeriği zararlı yazılımlar, dinamik ve statik analiz yöntemleri, tersine mühendislik, x86 mimarisi, assembly dilinde programlama ve sandbox gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Bilişim Hukuku

Kodu: SGM 234

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere bilişim hukukunun temel kavramlarını, ilkelerini ve uygulama alanlarını öğretmeyi amaçlar. Ders içeriği, siber suçlar, kişisel verilerin mahremiyeti ve insan hakları hukuku gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Yapay Zekâ ve Siber Güvenlik

Kodu: SGM 236

AKTS: 6

Ders İçeriği: Bu ders, öğrencilere siber güvenlik için temel yapay zeka algoritmalarını öğretmeyi ve yapay zekanın siber güvenlik alanında nasıl kullanıldığını anlatmayı amaçlar. Ders içeriği yapay zeka, makine öğrenmesi, derin öğrenme gibi kavramları kapsar ve anomali tespiti, düşman (adversarial) makine öğrenme, güncel problemler ve uygulamalar gibi konuları ele alır. Bu ders sayesinde öğrenciler, siber saldırıları anlama ve siber güvenlik önlemleri geliştirme konusunda yapay zeka tabanlı yaklaşımları etkin bir şekilde kullanma yetkinliği kazanacaklardır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.